Tijd voor een goede film over Mohammed

RespectvoormoJawel! Nog een mening over die nageboorte van een Mohammed-film. Neen, de film was net als Submission en Fitna weer niet goed. Weer een gevalletje van all show no go.  Opvallend is wel dat er de afgelopen tien jaar helemaal niks veranderd is kwa reageren op Islamkritische kneuterfilmpjes. Dat een stel gefrustreerde gewelddadige mosselmannen leeft van antiwesterse sentimenten is schandalig. Maar dat er nog steeds correctmensen zijn die het geweld van diezelfde mosselmannen legitimeren/bagatelliseren met woorden als: doelbewust beschimpen en burgerplicht publiekelijk afstand nemen onfatsoenlijke filmpjes is ronduit eng.

Vooral het argument dat het afbeelden van Mohammed enkel als doel heeft om te kwetsen is waanzin. Ten eerste is zulks een subjectieve beoordeling. Ten tweede, een persoon die zowel absoluut machtig als absoluut onzichtbaar is verdient godverdomme zo nu en dan een veeg uit de pan, ja! Vergelijk de profeet met een Youtubefilmpje zonder dislikes. Zodra iemand opmerkt dat er geen duimpjes omlaag staan drukt iemand erop. Omdat het kan. Kan je flauw vinden of niet, accepteren zul je het. En wat is momenteel een betere reactie op de #muslimrage dan de provocatie herhalen met de boodschap: Wij zwichten niet voor terreur, kijk maar?

In plaats daarvan gaat Brussel als een goedkope heroïnehoer achter het CS door de knieën. Xenofobisch Europa had geen betere reclame kunnen wensen. Niet in de eerste plaats omdat de EU ze simpelweg stilzwijgend gelijk geeft. Schande mensen, SCHANDE!  We vinden het schitterend als Rob Muntz evangelisten te kakken zet, maar bij moslims is dat opeens kwetsend. South Park mag Jezus wél over President Bush laten schijten, maar van Mohammed blijf je af. Het is een dubbele standaard die het imago van moslims als barbaren alleen maar versterkt. Als we de islam zien als onderdeel van de Europese samenleving, dan moeten we echt af van de uit angst voortkomende  voorkeursbehandeling die de  profeet geniet. Het is toch van de zotte dat er wel een serieuze film kan worden gemaakt over de meest agressieve sekte ter wereld, maar niet over de Joop Zoetemelk onder de religies?

Want dat is nog een bijkomend effect van al deze onzin: Er is nog nooit een goede film over Mohammed gemaakt. Jammer, want het leven van de profeet is episch genoeg voor een blockbuster. Ik stel voor om Naveen Andrews de rol van de profeet te laten spelen. Chloë Moretz kan prima als kittig bruidje Aischa en Martin Schulz? Der Martin gaat shinen als schone schijnheilige engel Gabriël..

Tien jaar geleden, zelfde gezeik.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tijd voor een goede film over Mohammed

  1. Ikkuh zegt:

    Er is wel degelijk een goede film over de profeet Mohammed (rasoelsalallahoesalem) De film heet Elrisellah en gaat over het begin van de Islam.. En zijn boodschapper/profeet Mohammed… Deze film laat ook zien wat de essentie is van de Islam en vertoond het ware woord.. Daarin komen extremisten, terroristen en de andere freako’s die zich hedentendage Moslim noemen niet in voor…Maarja, de Moslims vallen liever over de slechte filmpjes uit de westerse wereld, dan dat ze een cursus lezen en schrijven in Arabisch volgen en de Kor’an (of de film Elrisellah) eens goed kijken en tot inzicht komen dat al dat extremistische gebazel van hen nergens op slaat…

  2. Ikkuh zegt:

    Hierbij ook nog een linkje van de desbetreffende film.. Waarin geweld wordt verafschuwd, nergens iemand toestemming geeft om doodsbedreigingen en terroristen te vormen tegen mensen die niet “voor” het geloof de Islam zijn.. En waar duidelijk de boodschap in wordt vertaald wat er wordt verwacht van een goede Moslim. En geloof me, nergens wordt extremisme, en terrorisme aangemoedigd… Maarja.. Moslims luisteren liever naar een extremistische imam, dan zelf de Kor’an er op na te slaan.. Terwijl juist dat stukje het belangrijkste stukje is wat de Islam voorschrijft. Kennis vergaren en jezelf ontwikkelen, de boodschap vredelievend overbrengen en niemand jou geloof opdringen. En dat zijn een paar puntjes die Allah voor zijn volk graag gezien had… Link naar de film.. (nederlands ondertiteld) http://www.youtube.com/watch?v=tPSvZzNr3iI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s