NRC Next en De Normale Mensen

Ernst-Jan PfauthNRC Nijntje laat zich weer eens van zijn meest wereldvreemde kant zien. Hadden we eerder filosoof Rob Wijnberg die verklapte zomaar in het wild wel eens met een conciërge te praten. Vandaag doet Ernst-Jan Pfauth een duit in het elitaire zakje. Erns-Jan schijnt namelijk wel eens op internet te zitten. Niet alleen op de site van NRC Next, maar dus ook op plekken zoals nrc.nl waar normale mensen reageren! En wat blijkt? Die mensen hebben dus zomaar meningen over allerhande zaken.

In de beleveningswereld van Erst-Jan is dat dus gewoon fout. Bij NRC Next praten ze namelijk vooral over gewone mensen, niet met. Voor je het weet beland je zo in een discussie over het elfstedenkruisje van de kroonprins en dat moeten we niet willen met ’n allen. het zorgt ervoor dat Ernst-Jan hardop droomt over een digitaal equivalent van een chique etentje achter gesloten deuren. Je moet uitgenodigd worden om deel te nemen aan discussies en krijgt dan goede gesprekken, met experts aan het woord. Of Svbtle, een blognetwerk als Tumblr, met het grote verschil dat je alleen mag schrijven als een ballotagecommissie je heeft goedgekeurd.

Het mag duidelijk zijn, reageren op internet moet weer serious business worden. Het liefst achter een gesloten twitterkloon waar de prijs van 50 euro per jaar er voor zorgt dat 88% van het publiek uit  Ernst-Jan klonen bestaat. Grote voordeel van zo’n  omgeving met gelijkgezinden is natuurlijk dat je de hele dag naar het gelukzalige gekrijs van je eigen geniale gelijk kan luisteren. Nadeel hiervan is dat je langzaam Oost-Indisch doof wordt. Iets dat op zijn beurt dan weer oud-koloniaal zeer naar boven haalt.

Maar nu hoor ik u denken: Wacht eens even,  voor het opruimen van comments zijn toch bans, duimpjes en spamknopjes bedacht? Dat klopt. Dat zegt Ernst -jan zelf ook. Dat maakt zijn stuk naast ietwat eigenaardig ook volstrekt overbodig. Dat wilde ik dan ook even melden. En nu gewoon weer feelgood-stukjes over Obama tikken Ernst! Next!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s