Tijd om Het Glazen Huis in te gooien

seriousstfuGoede doelen, het blijft toch een beetje vunzig werk. Tuurlijk: er is vraag, er is aanbod en de marktwerking zorgt voor de rest. Toch is het hypocriet hoe wij hier, met name rond de kerst, ons schuldgevoel aftikken door wat cijfers op papier te zetten. Het toppunt van deze vunzige hypocriete hobby is de jaarlijkse kermistractie die het glazen huis heet. 3FM kap nou eens met die narcistische zelfpromotie!

Het begint al met het feit dat de DJ’s zogenaamd 6 dagen zonder voedsel zitten. Ik zeg zogenaamd, want groente- en fruitsapjes heten in de normale wereld gewoon babyvoeding. Ook al zouden ze er 6 dagen zonder voedsel zitten, gast wat is je punt? Dat je weet hoe het is om zogenaamd ondervoed te zijn? En waarom daar stoppen? Laat 3FM volgend jaar maar eens een paar Egyptische ordetroepen in het huis rondlopen, kijken of dat nog wat spannende radiotelevisie oplevert.

Het erge van dit alles is nog wel dat de dj’s na afloop werkelijk als oorlogshelden worden bejubeld door het publiek. Maar ook de groentesapvreters zelf vinden zich geniaal. “We hebben een land in beweging gekregen.” beweerde Gerard Ekdom na afloop van Het Glazen Huis in 2010. Nee Gerard, je hebt een paar dronken studenten een tientje  laten betalen om Rick Astley te draaien. Met 7 miljoen krijg je nog geen leeg vrachtschip in beweging.

Maar het gaat om het idee, zeggen ze dan. De symboliek. Het gevoel dat we samen iets goeds doen. Neen! 99% van de mensen die geld storten willen A) Live een plaatje  aanvragen. B) Laten zien aan de bühne dat ze goed bezig zijn. C) Door middel van een ludieke actie met hun bakkes op tv komen. Niemand denkt er aan graatmagere babynegertjes op dat moment. Niemand praat over graatmagere babynegertjes op dat moment. Dat zou de carnavaleske sfeer toch alleen maar verpesten. Enkel Eric Corton mag hier af en toe wat zinnen aan vuil maken. De term “stille ramp” krijgt zo wel een erg wrange bijsmaak.

Enfin, het glazen huis is een een jaarlijkse hypocriete, narcistische promotiestunt voor 3FM en ik hoop dat alle mensen die ooit iets aan die mafiakeet hebben gedoneerd reïncarneren als een graatmager babynegertje.

Protip: Als u echt wilt geven, bel dan gewoon eens een willekeurig arm persoonmens op en vraag of ze WesternUnion hebben. Als ze dat hebben kunt u er van uit gaan dat ze wel wat extra’s kunnen gebruiken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tijd om Het Glazen Huis in te gooien

  1. gemmeburger zegt:

    Goed man, Ik erger me er ook aan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s