Stukje over lieve leuke positieve dingen

En dan nu tijd voor een lief  en positief stukje tekst. Want voor je het weet zit je 24/7 panda’s uit te schelden en dat is ook niet goed. Nee, soms is het tijd om je even kwetsbaar op te stellen en de mooie dingen in het leven te benoemen. Zaken zoals twee peuters die een lolly delen. Of een politie-agent die op een menselijke manier de boel in de gaten houdt.

Probleem met positief nieuws is meestal dat je er vrij weinig over kunt zeggen en dat mensen toch liever de middaglunch naar binnen werken met een goed stukje ellende. Behalve als iemand sterft, dan slaat de balans meteen door naar de andere kant. En dat is ook best cynisch omdat diegene dan al die mooipraterij niet in ontvangst kan nemen. Bovendien is er altijd de kans dat je Jeroen Krabbé ooit een keer in je leven bent tegengekomen. En we weten allemaal hoe Jeroen Krabbé reageert op de geur van net gestorven mensen. Die gaat direct bovenop je kist zitten masturberen terwijl hij schichtig de blikken van passerende mensen opzoekt en dan zegt: “Hey, deze hier dat is wel mijn vriend hé! Ik mocht hem zelfs Pietje noemen!”

Hé dat het nu weer zo moet, Jammer! Wil ik het positief houden moet ik weer beginnen over de lul van Jeroen Krabbé. Zo zonde is dat… Goed gaan we verder. Mijn punt is, laten we mensen die bijna dood zijn en zo goed als vergeten wat vaker in het zonnetje zetten. Mensen als Adriaan van Bassie! In 2004 twijfelde Theo van Gogh in zijn film Cool al openlijk of de acrobaat nog leefde. En nog geen jaar geleden probeerde Twitter Adriaan het graf in te tweeten. Maar ik kan u verzekeren dat Adriaan nog 100% onder ons is, en hij verdient een schouderklopje van alle kinderen onder de 40 jaar.

Er is namelijk geen acrobaat in Nederland die zoveel heeft betekend voor de openbare orde en veiligheid in Nederland als Adriaan. Want als kind begreep je ook wel dat je met Bassie alleen de oorlog ook niet wint. Nee Adriaan! Adriaan, die wist tenminste wel wat de hoofdstad van Bulgarije was. En het was Adriaan die best een robbertje durfde te vechten met een ontsnapte delinquent of ander obscuur figuur. Kortom Adriaan is een held en daar mogen we best een beetje dankbaar voor zijn. Meer valt hierover niet te zeggen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Stukje over lieve leuke positieve dingen

  1. Gemme zegt:

    Hey Freek,

    Ik heb je stukje met plezier gelezen..

    Nog twee daagjes in new york, en dan thuis. Kan ik mooi verslag uitbrengen en mijn steentje van central park overhandigen! groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s