Bedreigde diersoorten? Daar zullen ze het wel zelf naar gemaakt hebben!

Dag lieve lezer, vandaag wil ik het met u eens hebben over de waanzin die bedreigde diersoorten heet. De lievelingsstok van veel boomknuffellaars om de in en  inslechte mensch eens pedagogisch mee om de oren te slaan. want deze zogenaamde natuurliefhebbers willen je laten doen geloven dat het van cruciaal belang is dat elke dier- en plantensoort  die momenteel op de wereld leeft blijft bestaan.

En het is waanzin! Waanzin te denken dat de groeiende wereldbevolking geen voedsel, leefruimte en iPad’s nodig heeft. Waanzin te denken dat Brazilië niet zou willen opstomen in de vaart der volkeren. Dat leeuw en mens ooit vredig naast elkaar zouden kunnen leven. Het is een leugen. Maar boven alles is het een klap in het gezicht van moeder aarde zelf!

Kijk, 99.99% van alle dier- en plantensoorten die ooit bestaan heeft is uitgestorven. Je zou kunnen stellen dat uitgestorven zijn de norm is. Het ene evolutionaire probeersel is nog niet af, of er staat alweer een opvolger klaar. Deze keer met extra grote neus, omdat het kan. Als moeder aarde ergens van houdt is het wel afwisseling en verandering. “Maar wij mensen zijn zo destructief en het gaat allemaal zo snel.” Zeggen die eco-jankerds dan. Twee dingen. 1 Vertel dat maar eens aan de dinosauriërs. 2 Hoe oud is de moderne mens in vergelijking met de aarde? Hoe lang denk je dat de moderne mens nog zal bestaan in vergelijking met de aarde? Hoe lang denk je dat moeder aarde nodig heeft om onze “vervuiling” op te ruimen?

Het is niks ander dan pure arrogantie om te denken dat wij in staat zijn om moeder aarde ook maar een schrammetje te beschadigen. Mensen die zich zorgen maken om bedreigde diersoorten maken zich eigenlijk zorgen om zichzelf. Zoals de christenen de erfzonde hebben, zo hebben boomknuffellaars de panda. En even geheel terzijde: Wat een klotebeest is die panda trouwens zeg! Een 100 kilo wegende beer die leeft van bamboe en zo’n overduidelijke afkeer heeft van sex dat je je afvraagt hoe er überhaupt ooit een pandababy is geboren. Moet je daar dan respect voor hebben?! Is dat nou werkelijk het beste symbool dat het WNF kon vinden?

Maar goed, wellicht vindt u panda’s ook liev. En er is ook niks mis mee om witte tijgers te fokken omdat wij het leuk vinden om naar witte tijgers te kijken in Burgers Bush. Maar laten we ophouden met het krampachtig in stand houden van natuurgebieden die we eigenlijk beter zouden kunnen gebruiken voor windmolenparken. De aarde is ons ruimteschip en zolang moeder aarde nog niet genoeg van ons heeft kunnen wij ermee doen wat we willen.

Bedreigde diersoorten? Daar zullen ze het wel zelf naar gemaakt hebben!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s