Hitler is niet de oorzaak van de holocaust

Geschokeerd door de titel van dit stukje? Dat is ook precies de reactie die de makers van de documentaire Auschwitz en Abortus hopen te bereiken. Een productie uit de koker van, hoe kan het ook anders, Bert Dorenbos en zijn stichting Schreeuw om Leven. In een klein uur wordt er op zo’n krampachtige manier geprobeerd een link te leggen tussen de misdaden van de Nazi’s en abortussen dat zelfs Glenn Beck zich hier voor zou schamen wegens te tactloos.

De documentaire begint heel subtiel op het Centraal Station van Amsterdam met een koffer vol plastic foetussen. “Auschwitz” staat er op de koffer die verder ook beplakt is met Jodensterren. De commentaarstem legt uit dat een groep mensen deze koffer vanuit Amsterdam met de trein meeneemt naar Auschwitz om zo aan te tonen dat er wel degelijk een verband is tussen abortussen en concentratiekampen. Op dat moment is de documentaire krap vier minuten bezig, en veel harder bewijs dan de koffer komt in de rest van de reportage niet voor.

We zien beelden van uitgemergelde kinderen die worden afgewisseld met foto’s van net geaborteerde foetussen. Ondertussen horen we dat Nazi’s ongelovige mensen waren die het ras wilden zuiveren en dat je dit kunt vergelijken met abortussen van nu. Want in de wereld  van Bert Dorenbos is een vrouw die twijfelt of ze een kind moet houden of niet blijkbaar volop bezig met de evolutietheorie, eugenetica en rassenleer. Alsof zo’n ongelukkig zwangere vrouw niet al genoeg aan haar hoofd heeft! Alsof abortussen in den beginne niet iets is dat alle mensen hopen te vermijden!

Auschwitz en Arbortus
kabbelt doelloos verder langs de sadistische praktijken van Joseph Mengele en het T4 project zonder er ooit bij stil te staan dat de slachtoffers hiervan toch echt geboren mensen waren. Geen moment gaat de argumentatie verder dan: De holocaust heeft mensengroepen proberen te vernietigen + Abortussen vernietigen ongeboren leven + De evolutie leert dat de grootste moordenaar overleefd =  holocaust en abortussen vloeien beide voort uit de evolutietheorie. Dat mazzel en aanpassingsvermogen veel belangrijker zijn in de evolutietheorie dan enkel moordvermogen wordt gemakshalve vergeten.

Symbolisch voor de hele docu staan de foto’s uit de intro die om de haverklap, vergezeld van een luide gong, op beeld worden geknald. Deze foto’s van Auschwitz met daarin gefotoshopte foetussen verschijnen telkens op het moment dat er een onverklaarbaar bruggetje moet worden gemaakt tussen twee onderwerpen. Het ene moment kijk je naar beelden van Joseph Mengele om na de gong rustig over te gaan op stamcellenonderzoek. En zoals gezegd, dat gebruiken ze om de haverklap. Aan het einde van de documentaire zegt Bert Dorenbos ook zelf dat hij begrijpt dat mensen boos zullen worden om de vergelijking en dat het gevoelig ligt. Om vervolgens Holocaustoverlevenden nog even een extra trap na te geven door te stellen dat alle mensen onder de dertig jaar abortus-overlevenden zijn van de abortus-holocaust.

Met geen woord rept de documentaire over de doodstraf die Duitse vrouwen in het Nazirijk konden krijgen voor het uitvoeren van een abortus. En geen woord over de christelijke genen van het naziregime zelf. Dat in het eerste hoofdstuk van Mein Kampf Hitler zegt dat hij God’s werk uitvoert door de Joden te vernietigen. Dat de Hitler-eed van de Duitse soldaten begon met: “Ik zweer op God almachtig trouw aan de Führer.” Dat alle Duitse soldaten een riem droegen met daarop: “God met ons.” Dat het eerste Buitenlandse verdrag dat het nieuwe Nazi-Duitsland sloot een afspraak was met het Vaticaan. In de wereld van Bert Dorenbos is er geen ruimte voor zulke feiten. In de wereld van Bert Dorenbos is alles netjes in te delen tussen goed en kwaad. Je bent of tegen abortussen of een atheïstische nazi, een andere keuze is er niet.

De documentaire is HIER te zien. Waarschuwing, sommige beelden kunnen razernij opwekken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Hitler is niet de oorzaak van de holocaust

  1. Helez zegt:

    Een vergelijking tussen de misdaden van Hitler en het uitvoeren van abortussen lijkt mij volkomen misplaatst. Ook het aantal dodelijke slachtoffers is niet te vergelijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s