Wat zullen we u missen Tineke Huizinga!

fotovanpeterhilzNu het PVC kabinet nog slechts een horde heeft te gaan bedanken we vandaag Johanna Catharina Huizinga-Heringa voor haar bewezen treindiensten… Wat?! Flauwe woordgrapjes zijn ook grapjes hoor! Mag ik ook eens sjongejonge!

Laten we liev beginnen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is een klote-ministerie, waar geen enkele partij verantwoordelijkheid voor wil dragen. Ken je dat dikke jongetje met bril die altijd als laatste werd gekozen bij gym? Dat is het ministerie van V&W.  Bij het verdelen van de ministerposten staat hij in een hoekje rustig te wachten, berustend in zijn lot. Je hebt te maken met files die niet op te lossen zijn. Openbaar vervoer waar je nul komma nul controle over hebt. En dijken waar geen eer aan te behalen valt. Behalve als ze dan een keer toevallig doorbreken want dan heb jij het natuurlijk ineens gedaan!

Tineke ‘femme fatale’ Huizinga werd naar voren geschoven. Zij had in de wereld van de mannenbroeders al bewezen haar vrouwtje te staan en was in de kamer ook niet op haar mondje gevallen. Bovendien zou grote broer Camile Eurlings een oogje in het zeil houden. Tineke hoefde alleen maar verantwoording te dragen voor zo’n beetje alle hoofdpijndossiers van het departement. Wat kon daar nou misgaan?

Tineke Huizinga deed het op de meeste dossiers best aardig. Op trage noeste wijze pakte ze de taximaffia aan. De dijken braken niet door en wanneer de Gristen Unie niet heel dom de Schiphol knikker had geruild voor een OV chipkaart knikker (link onderste alinea) was alles reg gekom met Tineke Huizinga, dan wel..

Dat de OV chipkaart, die al sinds 1992 in ontwikkeling was, vaker werd uitgesteld dan Duke Nukem Forever had toch een trambelletje moeten doen rinkelen. En toen het gedrocht eindelijk het levenslicht zag werd de chipkaart alsnog binnen een paar maanden gekraakt Tineke Huizinga reageerde op een manier die je alleen maar kunt kwooten zo hilarisch dramatisch: Er moet absoluut een nieuwe OV-chipkaart komen, maar pas als blijkt dat er met de huidige kaart grootschalig wordt gefraudeerd.

Na het overleven van een motie van wantrouwen ging het bergafwaarts met Tineke Huizinga. De kosten van de OV chipkaart denderde van130 miljoen naar 1 miljard. Het pasje werd nog een keer gekraakt het pasje werd nog een keer gekraakt (geen tikfout) en Tineke Huizinga? Tineke vond dat er maar eens gecommuniceerd diende te worden in de vorm van wat Chippendales. Stukje seksualisering van de Gristen Unie naar de burger toe zeg maar.  Waarover wilde je kletsen dan Tineke?! Over fraudegevoeligheid van het kaartje? Over de prijsstijgingen? Over het feit dat je gegevens zeven jaar worden opgeslagen? Niet dat dat nu zo’n probleem is, want elke lolbroek met een plaatje reist als de Koningin door het land. Ondertussen waren hackers een beetje uitgekeken op de OV chipkaart en begonnen ze te fucken met de OV chipkaartpaal

Tineke is alweer een tijdje weg bij Verkeer en Waterstaat maar het leed dat OV chipkaart heet gaat door. Laatste hoofdstuk: De NS wil op alle stations de OV chipkaartpoortjes openlaten En zo zal Tineke Huizinga ook herinnerd worden, als een openstaand OV chipkaartpoortje. Ooit de hoop voor de toekomst, tegenwoordig slechts een nodeloos duur lijdend voorwerp dat in de weg staat.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s