Iets met rap erin, is dat geen mieters idee?

cool as iceIn de jaren ’80 was rap iets dat alleen negers deden. Stoere, jonge, zwarte mannen die vertelden over moeilijke shit die ze meemaakten in ‘du hoed.’ En toen ze daar wat geld mee verdienden rapten ze over de vette shit die ze daarmee kochten. Simpel en straat. In de jaren daarna werd het mainstreamer en mainstreamer tot het verschrikkelijke, maar onvermijdelijke moment aanbrak:  Saaie, oude, blanke mannen gingen zich ermee                                             bemoeien.

Dat deden ze niet omdat ze de schoonheid van de edele rapkunst hadden ontdekt. Nee, rap wordt gezien als het wondermiddel waarmee je alles jong en hip maakt. En het drama voltrok, kijk dit bedoel ik nou:

Wie heeft dit bedacht? Hoe is die brainstormsessie gegaan? Welke ‘rapper’ is zo idioot geweest om hier aan mee te werken? Kan Hirsch Ballin dit niet verbieden? Wie heeft die tekst geschreven? Maar vooral WAAROM!? Ik denk dat die brainstormsessie ongeveer zo ging.

Zeg Waldemar heb jij al iets bedacht voor die campagne met dat moderne OV pinpasje? Nou Wouter ik zat dus te denken om iets met dat rap te gaan doen. Dat we zo’n nikkertje uit zuidoost inhuren en die laten we dan in een golfpakje rondjes lopen in een leeg metrostation. Wat een geniaal plan Waldemar, maar hebben we dan geen tekstschrijver nodig? Nee joh, dat kost alleen maar extra. We laten hem gewoon de voorlichtingsbrochure opdreunen en bij het refrein zegt ie heel simpel twintig keer: Ben jij klaar voor de OV chipkaart. Een mieters plan Waldemar! Jij voelt als geen ander aan wat er leeft onder de jeugd! Mieters zeg ik je!

En het rapvirus verspreidt zich verder en verder Mensen moeten ingelicht worden over de Mexicaanse varkensgriep? Dan flikkeren we er toch gewoon een dokter zonder ritmegevoel tegenaan die 2,5 minuut volmompelt. Bijgestaan door een achtergrondkoortje dat de griep zo te horen al onder de leden heeft. Wat houdt de aandacht nu beter vast dan dat!

Dit moeten we niet willen met zijn allen. Stop de rapperisering van Nederland! Laten we het rappen gewoon lekker overlaten aan de negers die er verstand van hebben. Zo niet dan zal dit hieronder dagelijkse kost worden. Tenenkrommend & plaatsvervangende schaamte (vanaf 0:34)

We gaan natuurlijk niet afsluiten met Seurensje Nooitgenoeg. Daarom hier een echte negert die de Nederrap eigenhandig en alleen uit de klei trok.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Iets met rap erin, is dat geen mieters idee?

  1. René zegt:

    Naar aanleiding van dat rapnummer die in je kop bleef zitten? Black prezz? 😉 waarom heb je die niet genoemd? Ben benieuwd in welk straatje je die dan zet.

  2. Yep inderdaad. Black Prezz niet genoemd omdat hij geen Ollander is, maar wel een echte rappert natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s