Wat zullen we u missen Hirsch Ballin!

fotovanblijdensteinGeert I komt steeds dichter bij. Een mooie gelegenheid om een laatste eer te bewijzen aan al die helden en heldinnen die ons de afgelopen jaren zo nederig hebben gediend. En met wie beter te beginnen dan met Ernst Maurits Henricus Hirsch Ballin.

Waar te beginnen, waar te beginnen. Deze man is een levend verbodsbord, een groot rood kruis op pootjes. Waar Hirsch Ballin loopt sterft het gras onder zijn voeten. Waar Hirsch Ballin praat beginnen baby’s spontaan te huilen en sterven de mensen een klein beetje van binnen. Maak Hirsch Ballin de baas van de schoolkantine en de volgende dag is de Yogi verboden wegens teveel suiker. Geef hem de leiding over een videotheek en binnen no time is Sound of music de enige film in het schap. Overdrijven is een kunst. En Hirsch Ballin is er een meester in.

Misschien moeten we gewoon beginnen bij het begin. In 1989 was Hirsch Ballin ook al minister van Justitie. Bij zijn aantreden liet hij weten vooral de georganiseerde misdaad aan te willen pakken, nou Nederland heeft het geweten! In zijn periode als minister ontstond het wonderlijke sprookje dat de geschiedenis in zou gaan als de IRT-affaire Kort en simpel samengevat kwam het erop neer dat de politie iets te enthousiast probeerde binnen te dringen in het drugscircuit. Grote ladingen drugs werden gekocht en doorgelaten zonder duidelijk plan wat daarna te doen  Dubieuze infiltranten werden riant betaald, Rechercheurs werkten op eigen houtje Kortom, grote puinzooi. Politiek, OM, recherche, alles werkte langs elkaar heen en aan het eind was crimineel Nederland de lachende derde Lang en moeilijke versie staat hier Veel leesplezier.

Hirsch Ballin reactie, er hat es nicht gewusst..  Erúg ongeloofwaardig, zeker voor een minister die de aanpak van georganiseerde misdaad tot persoonlijk speerpunt had gebombardeerd. Toen de 2e kamer dit speeltje van hem afpakte wegens ongeschikt stapte hij op. Beleid gaat voor de persoon bij Hirsch.

De verbazing was dan ook groot toen hij 2006 plotseling weer met zijn blije bakkes aanschoof bij Balkie III, om opnieuw eindbaas bij Justitie te spelen. Of verbazing, eigenlijk vanuit CDA bril gezien erg logisch. Bij de Christen Democraten wordt gluiperig en betweterig gedrag altijd beloond. Een van de eerste zaken die eraan moest geloven waren gewelddadige games.

Hirsch Ballin houdt niet van geweld, dat niet is goedgekeurd door God of de Kroon. Dood als God duizenden onschuldige eerstgeborenen en hij ligt aan je voeten. Stuur duizenden militaire jongens en meisjes naar een zandbak waar nog nooit een uitoverwinning is behaald en hij gaat voor je door het vuur. Maar waag het niet om onderuitgezakt op de bank wat pixels met pixels te vermoorden. Hij is voor een totaalverbod, maar omdat daarvoor geen meerderheid is probeert hij heel gluiperig onder het mom van kinderbescherming zijn gelijk te halen. Om zijn verhaal kracht bij te zetten plukt Hirsch Ballin her en der wat kwootjes uit onderzoeken. Maar wanneer de desbetreffende onderzoeker klaagt over verkrachting van zijn schrijsels geeft Hirsch Ballin heel betweterig niet thuis neemt hij dat voor kennisgeving aan. Om vervolgens met nog meer dubieus materiaal op de proppen te komen. Zo citeert hij ene Professor Wiegman die helaas niet kan reageren omdat hij  is overleden. Zijn werk leeft gelukkig voort en staat online En als Hirsch Ballin vrijelijk mag kwootjesjoppen, mag ik dat ook. Professor Wiegman:

Aan computerspelletjes verslaafde kinderen blijken in het algemeen niet agressiever dan kinderen die weinig spelen.

Een aantal opvattingen die kritici jarenlang hebben volgehouden over de slechte invloed op kinderen van het spelen met computerspelletjes, wordt door ons onderzoek min of meer ontkracht

Relaties met vrijetijdsbesteding, agressie, sociale integratie en schoolvaardigheden’ bepleit longitudinaal (lange-termijn-) onderzoek

Dit artikel komt uit 1995. En geloof me er is in die 15 jaar heus wel een of andere pipo geweest die longieturiaaldinges onderzoek heeft gedaan naar games en geweld. Maar daaruit citeert Hirsch Ballin niet. Want daarvan bevallen de uitkomsten hem niet. Feiten zijn er om Hirsch Ballin te dienen en niet andersom.

Dan was er nog die schandalige arrestatie van een tekenaar Ze hadden die Nekschot moeten arresteren wegens het tekenen van zulke humorloze prenten, dat was nog te begrijpen geweest, (Ok deze is een klein beetje grappig en deze is ook wel soort van aardig) maar niet vanwege discriminatie.  En dan hebben we het niet eens over de manier waarop. Een oproep van totaalmalloot Jabbar van der Ven, die zijn recht op vrije meningsuiting ten volle gebruikt, is genoeg voor de cartoonpolitie om je al je privacy te ontnemen.

Satire aanzien voor discriminatie, het past helemaal in het Nederland van Hirsch Ballin Je zou toch denken dat in deze tijden Justitie de vrijheid van expressie als een speerpunt zou zien. In het Nederland van Hirsch Ballin is het tegenovergestelde het geval.

Maar gelukkig is Nederland ook Nederland. Nekschot mag weer lekker aanklooien Als Rutte de rug recht houdt komt er misschien volgend jaar al een einde aan het verbod op godslastering en Thank God! Is Hirsch Ballin volgend jaar ook opgerot. Tenzij… Godver, hij zal toch niet terugkomen als minister van Veiligheid! Brrr, niet aan denken. Ik ga lekker pokeren Ajuus!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s